Knogleopbygning

Knogleopbygning

Vi foretager knogleopbygning på Denteam Tandlægecenter

En knogleopbygning lyder ret dramatisk, men faktisk er det en gennemprøvet teknik, som udføres forud for- eller i forbindelse med, at der skal laves et tandimplantat.

Det er langt fra alle, der behøver en knogleopbygning for at få et tandimplantat, men implantatet kræver, der er tilstrækkelig meget knogle at fæstne den forsvarligt i. Derfor kan en opbygning af knoglen i nogle tilfælde være nødvendig.

Vores tandlæger er begge uddannet i tandkirurgi, og har god erfaring med at udføre knogleopbygninger.

Det er en mindre operation, hvor patienten bliver lokalbedøvet. Dermed vil man være ved bevidsthed under hele indgrebet, men man vil ikke føle nogen smerter. Beroligende medicin gives nogle gange til nervøse patienter.

Hvorfor skal det gøres?

Det er vigtigt, at et implantat fæstnes korrekt og forsvarligt – ellers risikerer man, at det falder ud igen. Hvis kæbeknoglen er svag eller svækket på det sted, hvor implantatet skal sidde, er det derfor nødvendigt med en opbygning af knoglen.

Kæbeknoglen kan være svækket af flere årsager:

  • Det kan være grundet en tandsygdom som fx paradentose
  • Måske er det forårsaget af et slag/stød i kæben, som også var årsagen til den mistede tand.
  • Hvis man længe har været uden en tand på stedet, eller gået med protese, kan knoglen også være naturligt svundet ind pga. dette.

Vi har mange års erfaring og gode resultater på vores tandklinik i Faaborg

En knogleopbygning er naturligvis ikke noget, man får lavet for sjov. Det laves udelukkende, hvis der er behov for det, og du kan være ganske rolig og sikker ved vores erfarne og professionelle team. Vi har nemlig mange års erfaring med netop denne type indgreb, og vores tandlæger er uddannet inden for tandkirurgi.

Når du skal have foretaget en opbygning af knoglen, skal der naturligvis findes noget ekstra knogle. Man kan enten transplantere noget af patientens egen knogle – som regel tages dette fra den bagerste del af kæben – eller man kan bruge en kunstig knoglemasse. Begge dele fungerer glimrende.

I nogle tilfælde kan knogleopbygningen udføres samtidig med, at tandimplantatet sættes i, men ofte er det nødvendigt, at knoglen får lov at hele op inden implantatet skrues i. Den proces kan tage op til 6 måneder.

Kontakt os for at høre om tandimplantat og knogleopbygning

Hvis du vil høre mere om vores arbejde med ovenstående eller hvis du har generelle spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at ringe til os eller sende os en mail.

Klar til et flot smil?