Paradentose

Paradentose

Paradentose kræver handling – fra os på Denteam Tandlægecenter og af dig selv

Paradentose starter som betændelse i tandkødet, og hvis der ikke gøres noget ved den betændelse, vil det udvikle sig til paradentose – eller parodontitis, som det også kaldes. På vores tandklinik i Faaborg tilbyder vi behandling af paradentose, men da sygdommen er en kronisk tilstand, vil det kræve, at du selv er med til at holde sygdommen nede.

Paradentose kommer som nævnt af en betændelsestilstand i tandkødet. Hvis denne når ned i de dybere lag af tandkødet, vil det blive betegnet som paradentose. Det vil skabe dybere tandkødslommer omkring dine tænder hvilket svækker rodfæstningen, og i sidste ende vil dine tænder simpelthen falde ud.

Med forebyggelse og den rigtige behandling, kan du beholde dine tænder

Paradentose kan betyde, at du mister dine egne tænder. Derfor er det vigtigt – hvis du vil modvirke dette – at du passer dine regelmæssige tandeftersyn.

På den måde kan din tandlæge nemlig gøre dig opmærksom på de mindste tegn på tandkødsbetændelse eller paradentose. Sygdommen kan i mange tilfælde holdes i skak, hvis den opdages i tide, og derved kan du beholde dine egne tænder.

Diagnosticeringen af paradentose sker ved at måle dybden af dine tandkødslommer, og kan også ses på røntgenbilleder af dine tænder. Er der paradentose i dit tandkød, skal området renses omhyggeligt af din tandlæge. Du skal herefter fremover være yderst omhyggelig med din mundhygiejne.

Behandlingen består en grundig rensning af det angrebne område, hvor tandsten og bakterier fjernes, og overfladen glattes af. Dermed får snavs og bakterier sværere ved at sætte sig fast.

I særlige og slemme tilfælde kan det være nødvendigt med en tandkødsoperation, som kan stabilisere tandkødet. Det er dog vigtigt at nævne, at ødelagt rodfæstning af tanden ikke genetableres naturligt.

Har du fået konstateret paradentose, skal du sørge for at følge din tandlæges anvisninger ned til mindste detalje. Du skal desuden få regelmæssige paradentosebehandling hos tandlægen, og holde op med at ryge, hvis det er aktuelt.

Mistænker du begyndende paradentose? Kontakt Denteam Tandlægecenter i Faaborg og få straks sat behandlingen i gang

Der er ikke altid store advarselslamper ved paradentose, så det kan være svært at bedømme, hvorvidt du er ramt af sygdommen. Kontakt os, hvis du føler, at en tand føles løs, eller hvis du har problemer med dit tandkød. Det kan være begyndende parodontitis.

Klar til et flot smil?