Plastfyldning

Plastfyldning

Vi klarer hullet i tanden med en plastfyldning

De fleste mennesker oplever at få huller i tænderne i løbet af deres liv, og det er helt normalt. Når du får huller i tænderne, skyldes det caries, som er den hyppigste tandsygdom.

De fleste huller klares ved at lave en plastfyldning, som lukker af for hullet i den angrebne tand, og beskytter tanden mod yderligere skade.

Hos Denteam Tandlægecenter i Faaborg er vi rigtig dygtige til at lave plastfyldninger, som både ser naturlige ud i forhold til resten af dit tandsæt, og som holder i rigtig lang tid. Så behøver du ikke at bekymre dig mere, om det hul der er fyldt ud.

Nogle mennesker er mere eksponeret over for at få huller i tænderne, mens andre sjældent oplever problemer. Det kan der flere årsager til.

Caries skyldes bakterier i din mund, som findes hos alle mennesker. De lever af sukker, og udsætter du dine tænder for store mængder sukker, er risikoen for huller i tænderne derfor større.

Når bakterierne optager og nedbryder sukker, udskiller de en syre, og det er netop den syre, der i sidste ende kan skabe et hul i dine tænder. Er der tale om små mængder, kan dit mundvand neutralisere og fjerne syren.

Syren kan dog nemt ophobes, hvis du indtager meget sukker eller ikke får renset tænderne ordentligt. Det er derfor altid vigtig, at du får børstet dine tænder morgen og aften, og bruger tandtråd eller lignende. Dette sikrer, at plak, bakterier og syre ikke får lov at sidde på tænderne i længere tid. Det er vigtigt, at du benytter en god tandpasta med fluor.

En plastfyldning er som regel den bedste løsning

Der findes situationer, hvor en plastfyldning ikke kan bruges, men i langt de fleste tilfælde er det den løsning, vi anbefaler.

Som regel skal der bores en smule i tanden for at fjerne det udsatte område. Herefter limes der et stykke plast fast til tanden, som kan formes, så det udgør det tandvæv, som nu er fjernet. Til sidst hærdes plasten med UV-lys, og så er tanden klar til brug igen. I ”gamle dage”, da man benyttede sølvamalgam til fyldning, skulle man vente lidt med at spise efter behandlingen, af hensyn til plomben. Dette er ikke længere nødvendigt, da plastfyldninger hærder meget hurtigt.

Kontakt Denteam Tandlægecenter i Faaborg – vi passer godt på dine tænder

I vores tandklinik, tager vi os af alle typer behandlinger, lige fra almindelige eftersyn og over fyldninger til tandkirurgi. Kontakt os for at bestille en tid og vær god mod dine tænder.

Klar til et flot smil?