Porcelænskrone

Porcelænskrone

Bevar dit pæne smil med en porcelænskrone

Der kan være flere årsager til at få indsat en krone på en tand. Det skyldes som regel, at tanden er for svækket til, at en fyldning vil kunne løse problemet. En anden årsag kan også være misfarvede eller knækkede tænder.

En krone beskytter den resterende tand, så sandsynligheden for at miste tanden helt minimeres.

Porcelæn er et robust materiale, der på mange måder kan minde om dit eget tandvæv i forhold til farve og hårdhed.

En tandkrone bliver produceret specifikt til den enkelte tand, den skal sidde på. Derfor tager processen også længere tid, end fx en plastfyldning. Porcelænskroner kan benyttes til både for- og kindtænder. Det er desuden også muligt at lave en tandfacade af porcelæn. Facader har som primært formål at tilføre et flot smil, da de ændrer det kosmetiske look af tænderne. En facade kan også udføres i plast, hvis det ønskes.

Denteam Tandlægecenter i Faaborg har stor ekspertise med porcelænskroner

Hvis vores tandlæger vurderer, at det er nødvendigt med en porcelænskrone, kan du ikke forvente at gå fra klinikken med en ny tand samme dag.

Først skal din tand klargøres. Det sker ved, at vi sliber den til, så der er plads til kronen ovenpå. Når det er sket, laves der et aftryk af den slebne tand, så kronen vil passe helt perfekt. Der skal også laves en farveprøve af dit tandsæt, så kronen matcher de andre tænder.

Herefter produceres din porcelænskrone fra bunden og helt specielt til dig. Det tager noget tid at producere kronen, og mens det sker, får du påsat en midlertidig krone som beskytter tanden. Når din nye krone er færdig, monteres den med en speciel form for lim (i fagsprog kaldet cement), og du vil igen kunne smile til verden.

I enkelte tilfælde kan det være nødvendigt at fremstille en opbygning til din krone. Er tanden så svækket, at det er svært at fastsætte kronen forsvarligt, skrues en opbygning ned i tandroden. Derefter kan kronen bedre og mere sikkert sættes fast.

Vi kan genskabe dit pæne smil – kontakt vores tandklinik i Faaborg og hør mere

Vi har stor erfaring og ekspertise med både kroner, broer og implantater. Lige meget hvilken stand dine tænder er i, finder vi den bedste løsning, og giver dig dit pæne smil tilbage igen.

Klar til et flot smil?