Tandpostese (gebis)

Tandpostese (gebis)

Vi kan genskabe dine gamle tænder på ny på klinikken i Faaborg

Det gode, gamle og velkendte gebis, er stadig en rigtig god løsning for personer, der mangler flere eller alle deres tænder i over- og/eller undermunden.

Det moderne navn for dette er dog ikke gebis men protese – herunder helprotese eller delprotese, alt efter hvor meget den skal erstatte. Det er dog stadig samme princip, der gælder.

Det er aldrig sjovt at mangle tænder i sin mund, og hvor der nogle gange kan laves et tandimplantat eller en bro, er det andre gange mest hensigtsmæssigt at lave en delprotese.

Hvis man mangler alle- eller stort set alle tænder i overmunden eller undermunden, vil en helprotese også ofte være den bedste løsning.

En delprotese kan også være en midlertidig løsning, hvis man fx har fået slået sine fortænder ud. Her benyttes protesen som en midlertidig erstatning, mens området får lov at hele. Tandimplantaterne kan herefter senere indsættes.

Vi laver flotte, naturligt udseende proteser hos Denteam Tandlægecenter

Det er selvfølgelig ikke specielt sjovt at skulle i gang med at bruge en protese – eller gebis som det stadig hedder i folkemunde. Det er dog endnu mindre sjovt at miste evnen til spise normalt samt, ikke have mulighed for at deltage i måltider på lige fod med alle andre.

Derfor skal du have en protese, hvis det er nødvendigt for dig, og det er vigtigt, at du ikke lader din forfængelighed løbe af med dig. De proteser der laves i dag, ser utroligt ægte ud, og er som regel meget svære at skelne fra dine gamle naturlige tænder.

Der er mulighed for at efterligne dit gamle tandsæt meget præcist, og det er endda muligt at få efterlignet tidligere let genkendelige guldkroner eller lignende.

Selve protesen produceres i akryl. I sjældne tilfælde, at kunden er allergisk overfor akryl, kan den også fremstilles af polykarbonat. Det er også vigtigt at ”tandkødet” ser naturligt og ægte ud. Derfor fremstilles tandkødsdelen i en naturlig rød tone, som ligner normalt tandkød. Selve tænderne er som regel også lavet i akryl, men kan også være af porcelæn.

Pasformen skal være helt perfekt! Derfor laver vi naturligvis afstøbning af kæbe og resterende tænder, og processen foregår i flere etaper, så du er helt sikker på, at dine nye tænder passer fuldstændig og perfekt til din mund. Levetiden for proteser må beregnes til at være op til ca. 10 år, da gummerne skrumper og mundens form ændrer sig, efterhånden som årene går.

Kontakt Denteam Tandlægecenter i Faaborg, hvis du har behov for en tandprotese

Hvis du har spørgsmål til vores arbejde med gebis eller tandproteser, er du meget velkommen til at ringe til os eller sende os en mail. Vi står klar til at besvare dine spørgsmål.

Klar til et flot smil?